Duyguların bedensel rahatsızlıklara neden olur mu?
Spiritüel Danışma Uzmanları bu aralar çok popüler. Bu uzmanlar hayat enerjisinin nasıl kullanılması gerektiği hususunda, ruh ve beden uyumunun sağlanması hususunda danışmanlık yapan uzmanlar. Bunların iddia ettiğine göre –aslında bilimsel olarak da kanıtlanmış- insanda var olan duygusal çatışmalar, bedensel rahatsızlıkların bilinmeyen nedeni. Yani vücudunuzda meydana gelen bir rahatsızlık, aslında dışarıdan kapılan bir mikrobun veya vücudunuzla yaptığınız ters bir hareketin sonucu olmaya bilir. Eğer, duygusal bir boşluktaysanız, -mesela depresyon- vücudun yaydığı negatif enerjinin şiddetine göre organlarınız rahatsızlıklara kapılabilir.
Söz konusu danışmanlar, bilinçaltının insanın bir belleği gibi çalıştığını ve geçmişte yaşanan kötü olayların heme kayıt altına alındığını, kotlandığını söylemekteler. Bu kotlanan kötü duygular ve hisler, zamanla onları hatırlatacak gelişmelerle yeniden harekete geçer ve ilk seferkinden daha şiddetli bir duygusal çatışmaya insanda sebep olur. Eğer kişi, mücadeleci bir ruha ve fikriyata sahip değilse, duygusal yoğunlaşma o kişide strese ve stres sonucunda daha farklı hastalıklara sebep oluyor. Yalnızlıklar, hayata küsmeler, bunların hepsi, duygusal çatışmanın bir sebebi olarak meydana gelen psikolojik durumlar olarak lanse edilseler de, fizyolojik bir takım rahatsızlıklara da gebe olmaktalar.
Bunların aşılması adına söz konusu danışmanlar, bilinçaltına kotlanan kötü hissiyatları yeniden alevlenmemesi adına kişinin ruh, fikir ve beden birliğini sağlaması, sıhhatli düşünce yapısına sahip olması gerektiğini, bu şekilde kendisini eğitmesi gerektiğini söylemekteler. Negatif enerji sonucunda bedensel hastalıkların varit olduğu bilinse de, eğer kişi, pozitif düşünce yapısına sahip olursa, yaydığı olumlu enerjinin de bedensel rahatsızlıklara iyi geleceği kesin olarak ifade ediliyor. Bunun için kişinin eğitilmesi ve çocuklukta mücadeleci bir fikir ve hissiyata sahip olması, en ufak bir pürüz karşısında kendisini depresif hallerden veya hayata karşı yalnızlığa reva görmemesi öğretilmeli.