Lazerle sivilce izi tedavisi
Sivilceler; cilt yüzeyinde çıkarak insanların dış görünümünü olumsuz yönde etkilemesinin dışında, daha sonra geride bıraktıklar izler ile de büyük bir sorun yaratmaktadır. Sivilcelerin iyileşmesinin ardından deri üzerinde lekelerin, çukurların ya da pürüzlü bir görünümün kalması kuşkusuz oldukça kötü bir görüntüye neden olmaktadır. Çoğu insan bu sivilce lekelerinden kurtulmak için pek çok yöntem denemesine rağmen kalıcı bir çözüm bulamamaktadır.
Lazer teknolojisi kullanılarak çok kısa süre içerisinde uzun yıllar öncesinden kalma sivilce izlerinden büyük oranda kurtulmak mümkündür. Ayrıca lazerle sivilce izi tedavisi diğer leke tedavisi yöntemlerine göre en hızlı, en sağlıklı ve en kalıcı çözümü sunan sivilce izi giderici uygulamadır. Lazer ışınları ile sivilce izlerinden kurtulma yöntemi, her yaştan insanın çok kolay bir şekilde kullanabileceği ve tamamen acısız bir tedavi uygulamasıdır. Ancak bu kadar fazla yararı olan lazerle sivilce izi tedavisinde de kuşkusuz dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.
Lazerle sivilce izi tedavisi ülkemizde son 10 yıldır uygulanmakta ve her geçen gün daha da yaygın hale gelmektedir. Uzun zamandır uygulanan ve nispeten oturmuş bir teknik olan tek seansta lazerle sivilce izi tedavisi, kişinin cildinde bulunan sivilce lekelerinden çok kısa süre içerisinde kurtulmasını sağlamaktadır. Cilt yüzeyini bir nevi soyma işlemi olan lazerle sivilce izi tedavisi, lazer ışınlarının cilt yüzeyine odaklanarak bu bölgede yüksek ısı oluşması ve dolayısı ile cildin yakılmasıdır. Bu şekilde hastaya herhangi bir narkoz verilmeden ve buna rağmen hiçbir acı hissedilmeden, sivilce lekelerinden kurtulmak mümkündür.
Lazer ışınları ile uygulanan sivilce izi tedavisi bitiminde hasta ayağa kalkarak, günlük hayatına tam da eskisi gibi devam edememektedir. Zira lazerle sivilce izi tedavilerinin genellikle kış aylarında yapılmasının çok önemli bir nedeni vardır ki bu nedende güneşin bizzat kendisidir. Lazerle sivilce izi tedavisi ardından aşırı derecede hassas hale gelen cildin, güneş ışınları ile kesinlikle temas etmemesi gerekir. Bu nedenle tedavi sonrası 2-3 hafta boyunca kişinin mümkün olduğunca güneş ışınlarına maruz kalmaması ve yüksek faktörlü koruyucu kremler kullanması gerekir. Aksi takdirde cilt yüzeyinde kalıcı lekeler oluşabilmektedir ki bu durumda kesinlikle arzu edilen bir durum olmayacaktır.