Neden girişimci olunur?
Geçenlerde bir araştırma okudum. Neden girişimci olunur sorusuna güzel bir cevap buldum orada. Siz hiç düşündünüz mü neden girişimci olunur diye? Eğer patronlardan sıkıldıysan, başkalarının hayallerinin gerçekleşmesi içi çalışan bir eleman olmaktan usandıysan, sabit bit maaşla geçimin söz konusu olamayacağını anladıysan, kendi hayallerini artık düşünmekten eylem aşamasına geçirmek gerektiğine olan inancın attıysa, bir de iş bulamıyorsan, girişimci olabilirsin.
Girişimci olmak için yeni bir fikir veya ürün, hizmet sunmana gerek yok. Ortalıkta var olan sektörleri inceleyip, hangisinde başarılı olabileceğini öğrenmen ve bunun için neler yapabileceğini plana dökmen yeterli. Mesela bilişim sektöründe büyük gelişim söz konusu. Bugüne kadar bu sektörden haberin olmadıysa, burada seni bekleyen işler olabilir. Bu alanda kendiniz geliştirerek, bilişim sektörünün gelişen ağından birisi de sen olabilirsin. Ya aranan eleman olursun, ya da kendi kurduğun işle hayatını kendin çizersin. Bunun için idealist olman gerekiyor tabi. Eğer sana bir işte çalışıp, ay sonunda bir maaşın geleceğini bilmek ve buna göre program ve plan yapmak daha risksiz ve akıllıca geliyorsa, o zaman girişimci neden olunur sorusunun cevabını aramana da gerek kalmaz.
İnanın her zaman sabit bir işte çalışmak, sürekli aynı işi yaparak, aktif olmayan bir hayat felsefesine sahip olmak, girişimci olamayacağınızın en büyük alametlerinden birisi. Girişimci neden olunur sorusunun cevabında, sürekli öğrenmek, maceraya atılmak, riske girmek, inişli, çıkışlı bir ömürle en iyisinin ne olduğunu her zaman aramak. İşte girişimci ruh bunu gerektiriyor. Para kazanmak tek dert değil, kendini aramak ve gerçekleştirmek asıl dert oluyor. Zaten kendini gerçekleştirebilmek için gereken bilgi ve donanım da para ediyor. Bunu düşündüğün zaman girişimci oldun mu kazanamaman diye bir durum söz konusu değil.