Su böbreklerinizde taş oluşumunu engeller
Suyun ne büyük nimet olduğunu aslında anlatmaya gerek yok. Gün içerisindeki eksikliğini hissetmeniz halinde ne kadar değerli olduğunu anlayabiliyorsunuz. Vücudumuzun yüzde 65 kadarı sudan oluşmakta. Buda suyun vücuda alınmasının neden gerekli olduğuna dair bir veri. Yazın özellikle vücutta meydana gelen su kayıpları 2 litreden daha fazla oluyor. Uzmanların günde en az 2,5 litre önerisi bu nedenle önemli.
Böbrekler kandaki yabancı maddeleri engelliyorlar. Eğer vücuda gerektiği kadar su alınmazsa, bu kanda ayıklanan yabancı maddeler idrar yoluyla atılamadığından böbreklerde taş olarak oluşumunu tamamlıyorlar. Sadece taş oluşumları değil, yeteri kadar su alınmadığı takdirde, diğer böbrek hastalıklarına da yakalanma riski var. Su sayesinde böbrekler daha iyi çalışır ve vazifelerini daha iyi bir şekilde yaparlar.
Suyun sadece böbrekler için ihtiyaç olmadığı kesin. İdrar yollarındaki enfeksiyonlar içinde suyun bılca tüketilmesi gerekiyor. Eğer idrarla atılan mikroplar atılamaz ve idrar yollarında birikirlerse, enfeksiyonların başlaması muhtemel bir hal alıyor. Yeterince sıvı alınmaması halinde, bayılma hissi, halsizlik, mide bulantısı, baş dönmesi, huzursuzluk gibi durumlar yaşanabiliyor. Özellikle de yaşlılarda bu durum daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar.
Limonlu su daha fazla yararlı
Eğer suya limon sıkarak içerseniz, böbrek ve idrar yollarında herhangi bir hastalığa yakalanma riski azalır. Limonun içerisindeki c vitamini ve asit sayesinde mikropların yakılması ve böbreklerde kalsiyumların birikerek taş halini alması önlenebiliyor. Böbreklerinde taş bulunan kişilerin mümkün asitli içecekler içmemeleri gerekir. Bunlar böbreklerdeki taş oluşumlarını daha da hızlandırmaktalar.
Su sayesinde hayatınız daha dengeli olur. Beyinin çalışma fonksiyonlarını da ayarlayan ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlayan su sayesinde, düşünme ve fikir işlemleri daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilir. Buda kararların daha isabetli ve doğru olmasını sağlar.